home FOOD&BODYHEALING: praktijk voor GEZOND LEVEN


Mijn naam is Ilse Colpaert. Ik ben gehuwd en trotse mama van 2 dochters.
Naast het 'managen' van mijn gezin, waar ik ook veel voldoening uithaal, richt ik mij in mijn praktijk op het begeleiden van mensen op hun fysiek en mentaal welzijn.

Om jullie op deze vlakken optimaal te kunnen begeleiden, volgde ik een 3-jarige opleiding tot gezondheidscoach en nam deel aan diverse cursussen & workshops omtrent gezonde voeding en het optimaal functioneren van het menselijk lichaam. Naar mijn mening is iemand iets aanleren niet altijd voldoende. Het hangt ook van de persoon in kwestie af, of die al dan niet over voldoende motivatie, kunde en tijd beschikt m.a.w. WIL en KAN je verandering doorvoeren?

Wat ik zelf belangrijk vind als begeleider, is dat ik de thema's die ik in de praktijk aanbied, zelf 'doorleefde'. Vanuit die ervaringen kan ik breder kijken & voelen wat jij nodig hebt.

'De beste trainers zijn diegene die ooit zelf op het veld stonden'

Ikzelf 'doorleefde' zwaarlijvigheid, gevoeligheden, burn-out en een identiteitscrisis en dit alles bracht met tot inzichten om mee aan de slag te gaan. Ook ik zocht en vond hulp die me toen verder brachten. Je hoeft het niet alleen te doen! 

Ieder mens is uniek en we hebben allemaal andere noden en wensen. Voor mij is het belangrijk dat jij je op je gemak voelt en je kan openstellen voor hulp. Onze gesprekken gebeuren steeds in het volste vertrouwen en met wederzijds respect. Alleen dan kunnen we samen op pad. Een weg uittekenen naar iets mooiers en waarachtigers. Een uniek leven uitbouwen die beter bij je past.


Wat doe ik?
Ik deel wat ik belangrijk vind namelijk: zorg dragen voor je lichaam.

Ik help mensen meer ENERGIE te ervaren door middel van gezond te eten, lichaamsbeweging op regelmatige basis, rust- en onspanningsmomenten te respecteren en hun gedachten tot kalmte te brengen.

Dit kan ik doen als coach (gericht op verandering) of als gespreksbuddy (gericht op inzicht).


Wie kan ik helpen?

Jongvolwassen (16+) en volwassen die net als ik de meeste gezonde en fitte versie van zichzelf willen zijn en die over een goede portie motivatie beschikken.

Voor lichaamsgerichte oefeningen omtrent stressreductie werk ik samen met collega

Valerie Loos: www.leefinbalans.be


Voor traumaverwerking/psychotherapie stuur ik door naar

Praktijk Wegwijs: www.praktijkwegwijs.be


Voor manuele therapie├źn verwijs ik door naar

Kine Don Bosco: www.kinedonbosco.Mijn verhaal

Mijn verhaal begin ik in mijn kindertijd. Fysiek zag ik er 'anders' uit omdat ik zwaarlijvig was, mentaal voldeed ik niet aan de 'normen' omdat ik gevoeliger was. Dit zorgde voor een onbehaaglijk gevoel van 'er niet bij horen'.

Terwijl andere kinderen uit mijn omgeving samentroepten bleef ik liever alleen of hield ik het op 1 vriendinnetje. Als kind was ik eerder serieus dan speels, beleefd en plichtsbewust.

Alles veranderde toen ik naar de middelbare school trok. Omdat ik er daar naar mijn gevoel ook niet bij hoorde, begon ik mijn waarneming steeds meer naar buiten te richten. Ik keek hoe anderen zich gedroegen, praatten, welke kledij ze droegen, met welke vrienden ze zich omringden, wat ze deden in hun vrije tijd. Steeds meer begon ik me aan te passen aan hun manier van leven.

Het 'aanpassen' gaf me in eerste instantie 'een boost'. Door mezelf uit te hongeren en overmatig te sporten vermagerde ik zienderogen. Gevolg was dat ik me kon kleden zoals een ander en ik 'in de mode' was. Terwijl ik voorheen eerder introvert en gereserveerd was, begon ik me steeds extraverter en luider te gedragen met als doel: opvallen!

Wat ik toen nog niet begreep was dat ik op dat moment eigenlijk iemand anders zijn leven aan het leiden was, ver weg van het mijne. Algauw kwamen barsten in mijn sprookje...

Mijn schoolresultaten kelderden, ik ging op pad met 'foute' vrienden,..ik was de weg kwijt.

Na mijn schoolperiode ging ik werken en toen werd het me steeds duidelijker dat ik gewrongen zat. Er was een constant gevoel van onbehagen waar ik de vinger niet kon opleggen. Zo ging het jaren door. Precies of het ene deel in mij was lief-zachtaardig en het andere deel, hard-doelgericht en zonder emotie. Ik leefde in voortdurende tweestrijd met mezelf. Omdat ik mezelf niet kende kon ik ook moeilijk inschatten waar ik nood aan had en wat mijn grenzen waren. 

Ik liet anderen steeds 'mijn koers' bepalen. Ik handelde naar de noden en wensen van anderen om meer geliefd te zijn. 

Uiteindelijk, jaren later, bracht het constant aanpassen me in een burn-out. Mijn 'wake-up call' waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds dankbaar voor ben.

Daar ik nu niet meer verder kon was ik wel verplicht om naar binnen te keren. 

Ik moest aan de slag met vragen als: Wie ben ik?, Wat wil ik? Wat zijn mijn noden?

Het werd een lang maar interessant proces waarin ik ontdekte dat mijn hooggevoeligheid (HSP) aan de basis lag. Ik kan wel stellen dat door de oorzaak aan te pakken, in mijn geval leren omgaan met mijn sensitiviteit, mijn leven een andere wending nam.

Intussen bereikte ik een gezond gewicht, heb ik me tools eigen gemaakt om mijn stressprikkels te doseren en kan ik me weer ontspannen. Ik ken mijn noden, weet wie ik ben en wat ik kan/niet kan.

Het is en blijft een voortdurend proces, een 'never ending story', eentje waar zelfreflectie op regelmatige basis nodig blijft.

Maar ik kan zeggen: het is een weg met zelfvoldoening en het is de moeite waard!!!

Heb jij hulp nodig om 'zichtbaarder' te worden? Ervaar jij obstakels omtrent overgewicht, hoogsensitiviteit, stress of overspanning, burn-out of andere levenscrisissen?

Ik wil je graag op weg helpen met mijn kennis en opgedane ervaring!

Je kan me steeds contacteren op het nummer 0473/97.37.57 of mail naar info@foodandbodyhealing.be

                                        'Don't be afraid to start over, 
                                             it is a chance to build something better'
 


Hoe ga ik te werk?


Als voedingsexpert help ik je op weg naar een gezonder voedingspatroon. Een voedingspatroon waar je niet meer afhankelijk bent van bepaalde voedingsmiddelen maar waar voeding als enige rol heeft om je lichaam te voorzien van de energie die het verdient. Energie die nodig is om jouw dromen te verwezenlijken. 
Steeds streven we naar een optimale gezondheid op zowel fysiek als mentaal vlak en dit vanuit rust, vertrouwen, veiligheid, respect en gelijkwaardigheid.
Ik vind het uiterst belangrijk dat de persoon waarmee ik werk zich op zijn gemak voelt.
Het doel is NIET esthetisch, maar WEL  je GEZONDHEID te bevorderen en je RELATIE met VOEDING te verbeteren.

Ik richt me op het ondersteunen van je innerlijke transformatie en de heling van je relatie met voeding. 
In mijn praktijk ligt de nadruk NIET op uiterlijke transformatie. 

Ik vind het belangrijk om, naast je te inspireren over gezonde en natuurlijke voeding, ook het 'waarom' van je handelen te bekijken.
Ieder transformatieproces begint bij bewustwording en in mijn praktijk stappen we af van de klassieke prestatiegerichte doelstelling. De enigste prestatie die hier belangrijk is, is het 'goed' doen voor jezelf. Het doel is om verandering in je relatie met voeding tot stand te brengen.

Belangrijke actiepunten die je kunnen helpen zijn:
- Op gepaste tijden je lichaam voeden met gezonde-natuurlijke voeding vrij van toegevoegde suikers en bewaarmiddelen.
- Voldoende rustmomenten, zowel lichamelijke als mentale.
- Slapen naar wat jouw lichaam van jou verlangt.
- Voldoende water drinken zodat je lichaam kan hydrateren en zich kan ontdoen van gif- en afvalstoffen.
- Iedere dag op regelmatige tijdstippen beweegmomenten inlassen zodat je energie de kans krijgt om te stromen.


Voel je vrij om al dan niet contact met me op te nemen. Het eerste dat ik doe is een intakegesprek inplannen om te luisteren en te voelen of ik je kan bijstaan in het proces dat jij voor ogen hebt.

Daarna beslissen we 'samen' hoe we onze eventuele 'samenwerking' verder plannen of wat er nodig is om jou verder op weg te helpen.


De sessies gaan door in groepspraktijk 'Don Bosco'  Torhout 
                                                                      Voor meer info: 0473/97.37.57 of info@foodandbodyhealing.be