Mijn missie


Ik ben Colpaert Ilse. Als ervaringsdeskundige wil ik mijn kennis met jullie delen. Zelf heb ik een verleden waarin zwaarlijvigheid en overdreven perfectionisme een grote rol speelden.

We zijn op de wereld om te groeien. Alle gebeurtenissen, conflicten, verlies,... zijn een groeiproces op weg naar bewustwording. Wat kan je er uit leren, hoe kan je ermee omgaan om toch weer een aangenaam leven te krijgen?

Wat kunnen we zelf doen? Om zoveel mogelijk uit ons leven te halen is het uitermate belangrijk dat we zorg dragen voor onszelf en ons lichaam!
Ook ik heb me die vraag gesteld en daarmee ging ik aan de slag.

Waar je je op richt groeit en dus richtte ik mijn aandacht op 'een gezond gewicht'. Op mijn pad kreeg ik vele aanmoedigingen en steun uit mijn omgeving met als resultaat dat ik mijn doel nu al een tijd bereikt heb. Zo ging het ook met andere zaken in mijn leven.

Mijn overdreven drang naar perfectionisme zorgde voor burn-out. Opnieuw besloot ik de zaken aan te pakken. Zo kwam ik in contact met diverse coaches en therapeuten. Stuk voor stuk schitterende mensen met de nodige vakkennis die mij op weg hielpen naar 'een leven op mijn maat'.

Voeding en gezondheid werden mijn passie en ik volgde een opleiding tot voedingsconsulent om daarna te vervolledigen met een 3-jarige opleiding tot gezondheidscoach. Nog steeds volg ik diverse cursussen want 'het vuur' in mij blijft wakkeren.

Graag wil ik mijn steentje bijdragen, jouw coach, jouw klankbord zijn, je aanmoedigen naar wat voor u belangrijk is. Wat is jouw doel?


Hoe ga ik te werk?


We beginnen met een intake. We maken kennis en we bespreken je wensen en vragen. De bedoeling is de situatie te verhelderen. Een gesprek begint met bewustwording. Hoe ga je om met het probleem, waar zitten de blokkades? Dit gebeurt door middel van oefeningen of ik reflecteer je met recente situaties of besluiten. Het doel is de blokkades en manier van denken helderder te maken en makkelijker te veranderen. Daarna is het de bedoeling om de inzichten om te vormen tot actie.

Het doel is dat je met simpele zaken een verschil ervaart in je dagelijkse leven en concrete stappen zet of knopen doorhakt. De coaching is diepgaand waar nodig.

Na de bewustwording gaat het om bij te leren, anders omgaan met dezelfde dingen, je mogelijkheden uit te bereiden. Daardoor krijg je andere resultaten. In de gesprekken stel ik scherpe vragen en geef ik heldere en concrete feedback zonder oordeel.

Confronterend, maar ook aanmoedigend om er iets mee te doen.

Tussen de gesprekken in ga je aan de slag met opdrachten en reflectie zodat het nog meer leeft en beklijft. We gaan samen op zoek naar wat jou de beste resultaten oplevert. De aanpak is geheel op u afgestemd.

Wil je weer goed in je vel zitten, energieker zijn, beter kunnen omgaan met gezondheidsproblemen (stress, ziekte, burn-out,...)? Wil je je leven weer op rails krijgen? Dan help ik je graag want uw gezondheid is mijn 'zorg'!