homeDag lieve bezoekers van deze website. Bij food&body healing richten we ons op jouw unieke specifieke noden betreffende voeding en lichaam zowel of fysiek als mentaal vlak. We richten ons NIET op diëten maar op geleidelijk afslanken en blijvend slank blijven op een manier die bij jou past als individu!

Mijn naam is Ilse Colpaert. Ik ben voedingsexpert en volgde een opleiding tot voeding- gezondheidscoach. 
In mijn werk heb ik mij gespecialiseerd in het coachen van jongeren en volwassen die problemen ondervinden bij hun voeding en dagdagelijkse leven.

Ook ikzelf heb een 'zwaar' afslankverleden die ontstond na mijn pubertijd (lees verder bij 'mijn verhaal' en 'voeding-leefstijlcoaching'). Ondertussen ben ik reeds 20 jaar de trotse eigenaar van een stabiel, gezond gewicht die er voor zorgt dat mijn lichaam me beloond met tonnen energie.
Ik beschouw het als 'mijn missie' om andere mensen te helpen om dit te mogen ervaren.


Momenteel hebben in België 5,6 miljoen mensen overgewicht. Studies leerden ons dat deze cijfers niet puur te wijten zijn aan wilskracht. Veel mensen doen pogingen om gewicht te verliezen maar slagen na een tijdje niet meer in hun opzet. Begrijpelijk als je weet dat er veel factoren meespelen bij deze aandoening: een ongezonde levensstijl, ongezonde voedingsgewoontes, te weinig bewegen, stressfactoren door werkomstandigheden, gezinssituaties, relaties, ziekten,.. soms ook genetische factoren.

Ook de manier van eten is enorm veranderd in ons huidige leven. Reclameboodschappen swingen ons rond de oren met voorbeelden van zogenaamde 'gezonde' snacks die mogelijk nog meer suiker en vet bevatten.
Wanneer je wel kiest voor gezondere voeding is die vaak duurder dan minder kwaliteitsvolle producten en tijd om zelf vers te koken is er nauwelijks.

De impact van overgewicht op je leven is niet min. Het heeft zowel negatief effect op de kwaliteit van je leven als op je levensverwachting. Mensen met overgewicht lopen meer risico op diabetes type 2, het ontwikkelen van kanker, hoge bloeddruk, slaapapneu, heup- en kniefracturen, psychische problemen door hun belemmeringen bv. pijnen, minder beweeglijkheid, lager zelfbeeld, negatieve stemming.
Al die gevolgen maken dat mensen met overgewicht in een vicieuze cirkel terechtkomen. Met heup en knieproblemen ben je minder geneigd om vaak te bewegen. Je slaappatroon is vaak ontregeld door bv. slaapapneu. Door die vermoeidheid kan je minder verdragen en kan je stress minder de baas met dan misschien weer een negatieve stemming als gevolg, die dan op zijn beurt gevolgen heeft voor je gezinsleven en sociale contacten. 

Een levensstijl met gezonde voeding, matige beweging en een goeie portie zelfzorg is noodzakelijk om als  persoon te kunnen stralen. 

Het goede nieuws is dat 5 à 10 procent van je gewicht verliezen, meestal al voldoende is om je gezondheid enorm te verbeteren en je leven zo weer op rails te brengen. 

Mijn verhaal


Op het einde van mijn schoolcarrière woog ik 33 kg meer dan mijn huidig gewicht. Het getal op de weegschaal had me doen inzien dat het zo niet verder kon maar intussen waren de gewoontes en patronen zo hardnekkig dat het onbegonnen werk leek.  Ook thuis kreeg ik géén gehoor. Mijn ouders, beiden hardwerkend, weten mijn overgewicht aan: 'het zit in de familie' en daarmee was de kous af. 
Mijn overgewicht had voor mij vele negatieve gevolgen:
  ik was verslaafd aan alles waar suiker in zat
  ik was constant moe 
  ik was minder beweeglijk waardoor ik géén moeite deed om te sporten
  ik had een haat relatie met mijn lichaam en schaamde me
  ik was vaak kortaf en bitsig tegenover mijn vrienden en familieleden
  ik had een negatieve stemming
                  

Ik nam mijn voedingsgewoonten onder de loep en creëerde een ongelooflijke interesse in gezonde voeding. Beetje bij beetje kreeg ik meer energie en begon nu ook te sporten. Ik onderging een ware metamorfose zowel uiterlijk als innerlijk. Het viel duidelijk op dat ik opgewekter, vriendelijker en liefdevoller in het leven kwam te staan. Dit zorgde voor leuke sociale contacten en zo creëerde ik meer vreugde in mijn leven. Ik schaamde me niet langer om mijn lichaam en kreeg meer zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen die ik nodig had om andere zaken in mijn leven te realiseren.

Dit zelfvertrouwen gebruikte ik ook om mijn droom waar te maken namelijk mensen begeleiden met dezelfde problematiek. Ik slaagde met glans voor mijn opleiding voeding-en gezondheidscoach en zo werd mijn praktijk een feit.
Ondertussen heb ik al jaren een stabiel en gezond gewicht (-33kg) en heb ik zelf geleerd en ondervonden om met de valkuilen van het dagdagelijkse leven om te gaan. Dit en zoveel meer wil ik graag doorgeven aan jullie die er nood aan hebben of begeleiding zoeken.


Liefs,
Ilse

                                        'Don't be afraid to start over, 
                                             it is a chance to build something better'
 

Met welke obstakels kan je bij mij terecht?

Overgewicht/ondergewicht
Ongezond/verkeerd eetpatroon
Introductie bewegen
Energieklachten
Omgaan met stress/stress gerelateerde klachten
Burn-out
Laag zelfbeeld
Omgaan met chronische gezondheidsklachten
Omgaan met hoogsensitiviteit (HSP)
Hoe ga ik te werk?


Als voeding- leefstijl -gezondheidscoach help ik je op weg naar een gezonder eetpatroon & levensstijl met een samenhangend plan.  Een plan opgemaakt volgens jouw doelen en wensen, en wat mogelijk uitvoerbaar is in jouw leven. Ik werk vanuit rust, vertrouwen, veiligheid, respect en gelijkwaardigheid.
Ik vind het uiterst belangrijk dat de persoon waarmee ik werk zich op zijn gemak voelt.


Als coach bekijk ik alle aspecten van een gezonde levensstijl: je context, voeding, beweging, stressprikkels, ontspanningsmogelijkheden en slaappatroon.

We beginnen steeds met een intakegesprek om elkaar beter te leren kennen. Hierin komen ook je wensen en vragen aan bod. We bepalen samen welke aanpak en traject het beste past bij de unieke persoon die jij bent.

In de vervolgsessie(s) is er aandacht voor je obstakels en gaan we op zoek naar je valkuilen. Zaken waar je tegenaan botst met als doel je bewust te laten worden om zo de nodige veranderingen te kunnen doorvoeren. 

Steeds sta ik je bij met een luisterend oor en deel ik graag mijn ervaring en expertise.
 
Tussen de gesprekken in ga je aan de slag met kleine opdrachten die ervoor zorgen dat je tot bepaalde inzichten komt om zo je eigen 'mooiste leven' te creëren. 

Stap voor stap werken we aan een leven op 'jouw maat'.
 
Een nieuwe levensstijl opbouwen gaat niet vanzelf. Het vergt enige inspanning om bestaande patronen te doorbreken. Het brengt vaak fundamentele veranderingen met zich mee, van dagelijkse routines tot bestaande gewoontes. We gaan immers voor het ultieme...EEN LEVENSLANG RESULTAAT!

'HET ZIJN DE KLEINE INSPANNINGEN DIE HET RESULTAAT GROOT MAKEN - ONDERSCHAT NOOIT DE KRACHT VAN KLEINE STAPJES'

Een persoonlijke begeleiding is de meest effectieve weg naar succes!

Het tarief is afhankelijk van de hulpvraag. 
Er is steeds de mogelijkheid om cash te betalen of via bank app/ payconiq
                                                                      
Mogelijkheid tot huisbezoek (+0.30 cent/km)
 
Voor bedrijven kom ik graag ter plaatse.
Afspraken dienen steeds 24 u vooraf geannuleerd te worden, anders worden ze in rekening gebracht!

Voor meer info: 0473/97.37.57 of info@foodandbodyhealing.be