Aanbod


VOEDING-LEEFSTIJLCOACHING

Mijn afslankverleden begint in mijn pubertijd. Als kind was ik altijd aan de mollige kant maar tijdens mijn puberjaren nam mijn gewicht alleen maar toe. Ook mijn hormonen sloegen op hol. Allerhande emoties kregen de bovenhand die ik toen voornamelijk wegduwde met...ETEN. Vooral ongezonde voedingsmiddelen boordevol suikers en vet passeerden de revue. 
Gevolg...ik werd dikker en dikker. Tegen het einde van mijn pubertijd woog ik maar liefst 90 kg. Véél te zwaar volgens mijn lengte en dus een hoop overgewicht, met alle gevolgen van dien.

Mijn 'emotie'eten  werd beloond met een dik lijf, negatief zelfbeeld, ondermaats energiepijl, slecht humeur, huiduitslag en een beperkte bewegingsvrijheid.

Na 1 negatieve opmerking om mijn veel te grote omvang kon ik uiteindelijk de 'klik' maken en besloot af te vallen. Door mijn onbeperkte kennis en het weinige inzicht in het 'waarom' van mijn handelen volgde ik het ene 'wonder' dieet na het andere die ik nooit lang volhield. Dit resulteerde in het bekende 'jojo' effect.

Mijn leven veranderde pas nadat ik me ging verdiepen in lectuur en opleiding over gezondheid (samenhang van lichaam & geest) en gezonde voeding. 
Ik kwam te weten dat voeding niet de enige schakel is voor een blijvend resultaat. Het is een totale levensstijl waarin, naast de voeding, ook bewegen, rust & ontspanningsmomenten en je gedachten een cruciale rol spelen.

Ik slankte 33 kg af en dit door NIET te diëten!!!!


Wil je graag meer inkijk in mijn gezonde levensstijl en hoe ik het er in de praktijk van afbreng? 
Aarzel dan niet om mij te contacteren op info@foodandbodyhealing.be. Ik geef je met veel passie mijn levenswijze door! 

VOEDING-LEEFSTIJLCOACHING is iets voor jou:
- als je fitter door het leven wilt gaan
- je wat overgewicht kwijt wilt
- gezonder eetpatroon wilt
- door het bos de bomen niet meer ziet tussen alle 'wonderdiëten'
- je het niet alleen kan
- je gezondheid belangrijk voor je is
- je bereidt bent om actie te ondernemen


VOEDINGSCONSULT

Als voedingsconsulent beantwoord ik je vragen en geef ik je advies i.v.m de voeding.

Vragen zoals : 

Welke voedingsmiddelen zijn gezond?
Wat is een betere keuze? Wat eet ik beter wel/niet?
Hoeveel mag ik van een bepaald voedingsmiddel eten?
Welke combinaties maak ik het beste?
Ik wil graag wat kilo's kwijt... wat kan wel/niet?

De bedoeling is dat je dankzij deze adviezen inzicht krijgt en zo een stap zet in de richting van een gezond eetpatroon.
Voor een voedingsconsult is het belangrijk om vooraf je vragen door te mailen en indien van toepassing gedurende 1 week vooraf je voedingsgewoontes neer te schrijven.


GEZONDHEIDSCOACHING

Als gezondheidscoach werken we aan het 'totaalplaatje'.  Fysiek en mentaal evenwicht.
Ik begeleid mensen die verandering willen in hun gedrag op het gebied van gezondheid. In de sessie(s) help ik je op weg bij het veranderen van gewoontes en patronen die je gezondheid schade toebrengen of op één of andere manier je leven beïnvloeden.

Mijn taak bestaat erin om mee te helpen zoeken vanwaar de klachten komen om zo inzicht te krijgen in je handelen. Daarna werken we doelgericht op het aan te pakken gedrag.

Thema's die bij mij als gezondheidscoach aan bod komen zijn:
Dwangmatig handelen met voeding, alcohol, nicotine
Burn-out
Levensvragen
Laag zelfbeeld
Negatieve stemming/ stemmingswisselingen
Omgaan met chronische klachten
Omgaan met hoogsensitiviteit (HSP)

Ik begin steeds met een intakegesprek.  Daarin maken we kennis en luister ik naar je verhaal en je wensen.

De volgende stap is het bepalen van een strategie. Wat wil je bereiken en wat zijn de mogelijkheden in jouw leven?

Daarna volgen de vervolgsessie(s). Het aantal is steeds afhankelijk van de persoon in kwestie en zijn persoonlijke doel. 

Gezondheidscoaching is iets voor jou
Als je fit en vitaal door het leven wilt gaan
Als je niet meer 'afhankelijk' wilt zijn
Als je het 'moe' bent om steeds moe te zijn
Als je je leven weer op rails wilt krijgen
Als je jezelf voorbijloopt in je véél te drukke leven en zo je gezondheid te kort doet
Als je je lichaam en geest in evenwicht wilt krijgen
Als je komaf wilt maken met allerhande 'kwaaltjes'

Als fit&wel partner van Bond Moyson kan ik leden een goedkoper tarief aanbieden!
Check steeds de website van jouw mutualiteit. Meestal is een tegemoetkoming voor gezondheidscoaching voorzien!MENTAL COACHING

Het woord coach betekent in de oorspronkelijke betekenis 'koets', een middel om een gewaardeerd persoon van de huidige plaats naar de gewenste plaats te brengen.
Dit is precies wat een goede coach in de huidige betekenis zou moeten doen. Anderen helpen om hun doel te bereiken. Hen van de situatie waar ze nu inzitten te brengen naar het gewenste resultaat.
Als coach bied ik mijn volgende vier vaardigheden aan:

MENTORING:
 Het woord mentor is afkomstig uit het Grieks. Mentor, een oude wijze man, gaf de zoon van Odysseus goede raad, begeleiding en advies. De mentor zorgt er dus voor dat Odysseus kan groeien en zijn uitdagingen aankan. Niet door hem de kant en klare oplossing te bieden, maar door hem aan te moedigen en inzichten te schenken. Mentoring is dus een vorm van begeleiding door iemand met ervaring en expertise.

TRAINER:
Waar je als coach in de rol van mentor eerder op waarden en inzichten gaat begeleiden, situeert de rol van trainer zich op een meer praktisch  gebied. Een trainer onderricht anderen zodat ze nieuwe vaardigheden aanleren en kennis opbouwen.

KLANKBORD:
Als klankbord ben ik iemand die aandachtig luistert, ideeën stimuleert en zorgt voor terugkoppeling. Vaak hebben mijn klanten nood aan een luisterend oor. Maar ook feedback is belangrijk. Het zijn echte groeihormonen!

SPIEGEL:
Als coach ben ik in staat je een spiegel voor te houden en kritisch te reflecteren. Dit kan confronterend zijn, maar absoluut noodzakelijk om tot inzicht te komen. Dit helpt in de verdere groei en ontwikkeling.

Als mental coach help ik je jezelf te ontdekken. Je ontdekt wat je sterke punten zijn en wat voor belemmeringen zorgt. Je leert je volle potentieel te benutten, nodig om je doelen te bereiken.