Aanbod


VOEDINGSCOACHING

Wat moet ik eten? Ik wil gezonder gaan eten maar weet niet wat gezonde producten zijn. Hoe zit het nu....wel/niet eten van koolhydraten...en wat met die vetten...Ik heb last van opgeblazen gevoel na het eten van mijn maaltijd en/of constipatie. Wat eet ik het best om die klachten te doen verminderen? 
Deze, en nog véél meer vragen krijg ik wekelijks in mijn praktijk.
Een voedingscoaching brengt je inzichten in je huidig eetpatroon. Inzichten die nodig zijn om veranderingen en mogelijkheden te creëren.
Ik bekijk je eetpatroon in combinatie met je leefstijlpatroon, je werk, je gezinssituatie en je fysieke toestand.
Bij een intake wordt je fysieke lichaamstoestand gemeten en geanalyseerd aan de hand van een professionele weegschaal die naast je gewicht ook je vetpercentage, spiermassa, BMI, vochtgehalte, visceraal buikvet ( vet tussen de organen die schadelijk is voor de gezondheid) en je biologische leeftijd meet.
Ook wordt een vragenlijst ingevuld waarop je je klachten en ongemakken aanduidt.
Tussentijds houdt je gedurende 1 week een dagboek bij. Op de meegekregen formulieren vul je in wat je eet, drinkt, beweegt en wanneer je stoelgang hebt.
In de volgende sessie(s) worden de gegevens geanalyseerd en met jou besproken. Je krijgt je eerste aandachtspunten mee. Daarna gaan we over tot het introduceren met nieuwe gezonde begrippen en kijken we hoe we die kunnen impliceren in jouw leven met als uiteindelijke doel, als ultieme verandering, een gezond, slank en vitaal lichaam én dito levensstijl.

VOEDINGSCOACHING is iets voor jou:
Als je door het bos de bomen niet meer ziet tussen alle wonderdiëten.
Als je ondanks alle goeie raad en na véél inspanningen géén blijvend resultaat hebt.
Een mooi gestroomlijnd lichaam wilt
Als je energiek en vitaal door het leven wilt gaan


VOEDINGSCONSULT

Als voedingsconsulent beantwoord ik je vragen en geef ik je advies i.v.m de voeding.

Vragen zoals : 

Welke voedingsmiddelen zijn gezond?
Wat is een betere keuze? Wat eet ik beter wel/niet?
Hoeveel mag ik van een bepaald voedingsmiddel eten?
Welke combinaties maak ik het beste?
Ik wil graag wat kilo's kwijt... wat kan wel/niet?

De bedoeling is dat je dankzij deze adviezen inzicht krijgt en zo een stap zet in de richting van een gezond eetpatroon.
Voor een voedingsconsult is het belangrijk om vooraf je vragen door te mailen en indien van toepassing gedurende 1 week vooraf je voedingsgewoontes neer te schrijven.


GEZONDHEIDSCOACHING

Als gezondheidscoach werken we aan het 'totaalplaatje'.  Fysiek en mentaal evenwicht.
Ik begeleid mensen die verandering willen in hun gedrag op het gebied van gezondheid. In de sessie(s) help ik je op weg bij het veranderen van gewoontes en patronen die je gezondheid schade toebrengen of op één of andere manier je leven beïnvloeden.
Zaken zoals het eten van verkeerde, ongezonde voeding, roken, overmatig alcoholgebruik, negatieve stress, sedentaire levensstijl,...
Mijn taak bestaat erin om mee te helpen zoeken vanwaar de klachten komen om zo doelgericht te werken aan het probleem. 

Ik begin steeds met een intakegesprek. Daarin worden de verschillende levensdomeinen onder de loep genomen: voeding, beweging, mentaal welbevinden (stress&ontspanning), carrière en slaap.
Op welke domeinen scoor je lager dan gemiddeld en wil je graag verandering?

De volgende stap is het bepalen van een strategie. Wat wil je bereiken en wat zijn de mogelijkheden in jouw leven?

Daarna volgen de vervolgsessie(s). Het aantal is steeds afhankelijk van de persoon in kwestie en zijn persoonlijke doel. 

Gezondheidscoaching is iets voor jou
Als je fit en vitaal door het leven wilt gaan
Als je het 'moe' bent om steeds moe te zijn
Als je je leven weer op rails wilt krijgen
Als je jezelf voorbijloopt in je véél te drukke leven en zo je gezondheid te kort doet
Als je je lichaam en geest in evenwicht wilt krijgen
Als je komaf wilt maken met allerhande 'kwaaltjes'

Als fit&wel partner van Bond Moyson kan ik leden een goedkoper tarief aanbieden!MENTAL COACHING

Het woord coach betekent in de oorspronkelijke betekenis 'koets', een middel om een gewaardeerd persoon van de huidige plaats naar de gewenste plaats te brengen.
Dit is precies wat een goede coach in de huidige betekenis zou moeten doen. Anderen helpen om hun doel te bereiken. Hen van de situatie waar ze nu inzitten te brengen naar het gewenste resultaat.
Als coach bied ik mijn volgende vier vaardigheden aan:

MENTORING:
 Het woord mentor is afkomstig uit het Grieks. Mentor, een oude wijze man, gaf de zoon van Odysseus goede raad, begeleiding en advies. De mentor zorgt er dus voor dat Odysseus kan groeien en zijn uitdagingen aankan. Niet door hem de kant en klare oplossing te bieden, maar door hem aan te moedigen en inzichten te schenken. Mentoring is dus een vorm van begeleiding door iemand met ervaring en expertise.

TRAINER:
Waar je als coach in de rol van mentor eerder op waarden en inzichten gaat begeleiden, situeert de rol van trainer zich op een meer praktisch  gebied. Een trainer onderricht anderen zodat ze nieuwe vaardigheden aanleren en kennis opbouwen.

KLANKBORD:
Als klankbord ben ik iemand die aandachtig luistert, ideeën stimuleert en zorgt voor terugkoppeling. Vaak hebben mijn klanten nood aan een luisterend oor. Maar ook feedback is belangrijk. Het zijn echte groeihormonen!

SPIEGEL:
Als coach ben ik in staat je een spiegel voor te houden en kritisch te reflecteren. Dit kan confronterend zijn, maar absoluut noodzakelijk om tot inzicht te komen. Dit helpt in de verdere groei en ontwikkeling.

Als mental coach help ik je jezelf te ontdekken. Je ontdekt wat je sterke punten zijn en wat voor belemmeringen zorgt. Je leert je volle potentieel te benutten, nodig om je doelen te bereiken.