Aanbod


Fysisch welbevinden: voeding en beweging

Twee belangrijke factoren om je lichaam optimaal te laten functioneren zijn voeding en beweging. Het is een constante samenhang van opnemen en verbruiken. 

Wanneer je teveel of verkeerde zaken opneemt en je verbruikt te weinig energie gaat het overtollige zich opstapelen. Je overschot wordt gedeponeerd in je vetcellen tot je er uiteindelijk gebruik van maakt. 

Wanneer je teveel, en te lang energie verbruikt door bv. overmatig sporten, stress, ziekte of andere zaken en je neemt te weinig energie op uit je voeding dan gaat je lichaam in een soort van spaarstand.

In beide gevallen kan je energie niet stromen want er zit een 'kink in de kabel'. Het gevolg is dat je je constant loom, moe en futloos voelt.

Voeding is je voornaamste bron van levensenergie en door te bewegen gaan alle voedingsstoffen naar de juiste lichaamscellen die er op hun beurt voor zorgen dat je ledematen, organen, hormonen en zintuigen hun werk kunnen doen waarvoor ze bestemd zijn.
Je lichaam is als het ware een machine die pas goed kan functioneren als ze goed onderhouden wordt!

Daarom is het van uiterst groot belang dat je kiest voor voeding waar je lichaam blij van wordt. Wanneer weet je of je lichaam blij is??? Ja inderdaad, je raad het al...het beloond je met tonnen energie.

Een gezond voedingspatroon aanleren, en voelen wat bij je past kost inspanning en tijd. Ieder lichaam is anders en de behoeften zijn steeds afhankelijk van externe factoren. Het werk dat je verricht, andere fysieke inspanningen, je lichaamsbouw, je leeftijd, stressfactoren, het feit of je een man/vrouw bent,...

In de praktijk gaan we in verschillende stappen kijken wat de behoefte is van jouw lichaam volgens je context en leefwijze. 
Na een intake met lichaamsanalyse gaan we over tot het in kaart brengen van jouw valkuilen en obstakels. Daarna bekijken we de do's en don 'ts en leer ik je wat gezonde natuurlijke voeding is. Als laatste gaan we in op welke voedingsmiddelen we kunnen inzetten in je nieuwe voedingspatroon, in welke mate en wanneer.

Alleen dan kan je voeding omzetten in levenskracht die je in een positieve spiraal brengt en die je helpt om je doelen en dromen te verwezenlijken.


Fysiek welbevinden gaat over een totale levensstijl waarin, naast gezonde  voeding, ook bewegen, rust & ontspanningsmomenten, gedachten en je innerlijke criticus een cruciale rol spelen.


 Voor info en/of afspraak bel 0473/97.37.57 of mail naar info@foodandbodyhealing.beVoedingsadvies

In deze  kom je meer te weten over voeding en gaan we dieper in op de do's en dont's. Het doel is om nieuwe voedingsgewoontes te creëren die je voorzien van de nodige voedingstoffen die nodig zijn om voluit te kunnen leven en die een eventueel overgewicht doet verminderen. We gaan voelen welke voedingsmiddelen een goed of minder goed effect hebben op je lichaam. Met mijn mental-coach ervaring sleep ik je doorheen je obstakels en moeilijkheden maar uiteindelijk wordt dit een nieuwe levenswijze die je jezelf eigen hebt gemaakt. 

Het aantal sessies is afhankelijk van je eigen noden.(1-4 sessies)


Onze tarievenMentaal welbevinden: omgaan met stress-overspanning, beter zelfbeeld-zelfzorg

Omgaan met stress-overspanning:

Stress kan enerzijds acuut zijn. Je hebt acute stress naar aanleiding van een acute oorzaak. Denk maar aan het halen van een deadline. Je moet je even reppen maar na wat recuperatietijd merk je er niks meer van.

Stress kan anderzijds ook chronisch worden. Wanneer je te vaak last hebt van stress en je kan tussenin onvoldoende recupereren, dan gaat het mis. Chronische stress kan het gevolg zijn van externe factoren bv. te hoge werkdruk, maar tegelijk kan je de oorzaak van stress ook bij jezelf zoeken. 
Je gedrag bepaald in grote mate de hoeveelheid stress. Je slaapt onvoldoende, je eet ongezond, doet vaak aan multitasken, of je stelt geen prioriteiten en loopt de hele dag brandjes te blussen. 
Ook je persoonlijkheid kunnen voor stress zorgen: je piekert veel, legt de verwachtingen te hoog, je trekt je teveel aan wat anderen over je denken, je wilt perfect zijn. 

Stress wordt veroorzaakt door verschillende factoren in je omgeving als bij jezelf. 
Chronische stress zorgt ervoor dat je het gevoel krijgt dat je een leven leidt dat niet bij je past en kan op termijn leiden tot een burn-out.

Je bewust worden van wat er misloopt, het herkennen en erkennen van chronische stress, en tot duurzame oplossingen komen vraagt tijd, zelfreflectie en zelfbewustzijn.
Alleen je gedrag aanpassen is niet genoeg. Stilstaan bij wie je bent en hoe je kan omgaan met situaties brengt meer verdieping en duurzame oplossingen. Als je enkel de symptomen van stress bestrijdt maar niet de oorzaken komen de klachten onverbiddelijk terug.

Duurzame oplossingen vertrekken altijd uit jezelf! Veranderingen bij jezelf brengen ook veranderingen in je omgeving teweeg, daarom ben jij de centrale persoon in dit traject.

In verschillende stappen gaan we van je zelfbeeld, de manier waarop je jezelf behandeld (fysiek: voeding, bewegen,...mentaal: je gedachten, overtuigingen) over naar manieren op stressprikkels te herkennen en te hanteren.


Gespreksbuddy

Soms heb je het gevoel er alleen voor te staan. Het voelt alsof niemand uit je omgeving je begrijpt.

Praten met een 'extern' persoon kan een oplossing zijn. 
Als gespreksbuddy sta ik je bij en kan je beroep op me doen.
 
-Ik fungeer als klankbord en luister naar je verhaal
-Ik help je mee de zaken op een rijtje te zetten waardoor je gemakkelijker het probleem doorziet.
-Als buitenstaander kan ik je helpen om de zaken uit een andere invalshoek te zien.

Wat ben ik niet? Ik ben géén psycholoog of therapeut. Ook bij deze werkwijze ben ik géén coach.
De nadruk ligt hier op ventileren zonder meer.

Wanneer blijkt uit de gesprekken dat verdere hulpverlening nodig is laat ik dat ten gepaste tijde weten en verwijs ik je door.

Voor wie? - leidinggevenden die bukken onder stress of andere zaken
               - personen met langdurige ziekte
               - introverte personen die 1 op 1 gesprekken verkiezen met diepgang
               - personen die worstelen met levensvragen, crisis,..
               - hooggevoelige personen die worstelen met zichzelf


Prijs: 60,-/uur (praktijk)
        45,-/uur excl. verplaatsing (al wandelend)