Nieuws - Thomas


Thomas

Even voorstellen...
Dit is Thomas. Hij is geboren met specifieke kenmerken van autisme. Het feit dat mensen met autisme vaak 'gelabeld' worden, maakt dat het moeilijker is om door de persoon heen te zien en zijn kwaliteiten te ontdekken.
Ieder van ons bezit kwaliteiten en het vergt alleen een open geest om die te ontdekken bij elkaar om de ander op die manier te laten groeien.
Thomas heeft het geluk om omringd te worden van ouders, familie en begeleiders die hem steunen en waarderen.
Ik werd destijds ingeschakeld als gezondheidscoach om wat conditie op te bouwen om zo zijn stressniveau te laten zakken. We begonnen met kleine stapjes. Eerst wat grondoefeningen in de oefenzaal. Wat later werden daar korte cardio oefeningen aan toegevoegd. Stap voor stap werd zijn conditie beter. In het begin van de coronapandemie waren we genoodzaakt om ons sportieve luik verder uit te oefenen in open lucht.
Opnieuw pakten we de zaken stap voor stap aan. Wat begon met wandelen en kleine afstanden lopen resulteerde al snel in meer. Hij kreeg de smaak te pakken en zo konden we een doel opzetten...
Eind mei behaalde Thomas zijn doel! Hij liep voor de eerste keer in zijn leven een afstand van maar liefst 15 km! Naar eigen zeggen brengt lopen hem in een toestand van ontspanning en laadt het hem op.
Ik ontdekte in Thomas niet alleen zijn sportieve kwaliteiten maar ook zijn mentale weerbaarheid. Steeds was hij op de afspraak...regen, wind, koude, warmte, het maakte niet uit...hij was er! Het getuigt van een ongelooflijke innerlijke kracht en zo laat hij, op zijn manier zien, dat je altijd kan los komen van je beperkingen om zo in mogelijkheden te denken.
Ik ben ontzettend trots op jou Thomas!
Van harte proficiat!!